dinsdag 29 juni 2010

Kunnen, willen en doen, daar komt het op neer.
Op maandag 21 juni was de eerste bijeenkomst van de zogenoemde 'summercourse', een aantal bijeenkomsten om als medewerkers LIC vertrouwd te raken met Blackboard 9.1. En om uiteindelijk docenten binnen Avans (beter) te kunnen adviseren over gebruik van deze nieuwe versie van Bb vanaf het nieuwe studiejaar.
Omdat ik vanwege een afspraak later op de dag in Den Bosch niet zo erg veel zin had op mijn 'thuiswerkdag' ook 's ochtends nog naar Breda af te reizen, zijn we op zoek gegaan naar andere mogelijkheden om toch 'mee te doen' met deze eerste bijeenkomst.

Wat kan er?
Op een 'officiƫle' Avans-locatie kun je dan natuurlijk gebruik maken van videoconferencing, maar ik zat gewoon thuis in Capelle a/d IJsel en de rest van de groep ergens in een lokaal aan de Hogeschoollaan in Breda. Wat ligt dan voor de hand? Skype! Dat kan ook, dus zo gezegd zo gedaan.
Wat wilden we?
Ik wilde graag meedoen en de rest van de groep vond het wel leuk (denk ik) om mij er ook bij te hebben.
Wat hebben we gedaan?
Aan beide zijden een laptop met Skype en een simpel (ingebouwd) webcammetje, en een videogesprek geopend (Eky en ik). Aan de Bredase kant is de laptop af en toe wat gedraaid zodat ik zowel de stukjes presentatie als een deel van de discussies kon volgen. Ik kon aan mijn kant de groep volgen en tegelijkertijd in mijn eigen huiskamer genieten van een heerlijke Nespresso en (!) af en toe een sigaret.

Wat waren mijn ervaringen?
In ieder geval heb ik kunnen volgen waar het over ging, ik heb de start meegemaakt en ik heb de opdracht die de deelnemers in Breda kregen ook uitgevoerd. Nadeel was dat discussies in Breda door de niet al te beste geluidsverbinding niet echt (woordelijk) te volgen waren. Maar het belangrijkste effect voor mij was toch dat ik tegen de middagpauze het gevoel had er echt bij geweest te zijn.

Conclusie: ondanks enige nadelen een prima en vooral heel simpele manier om op afstand bijeenkomsten te volgen. Doen dus!- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen: