woensdag 4 november 2009

Lost in space: Finding your way around effective learning space creation

Lost in space: Finding your way around effective learning space creation

James Jorstad, University of Wisconsin

Ik heb deze presentatie bezocht om te kijken hoe ver de ideeen over geintegreerde leeromgevingen ook in AMerika al zijn doorgedrongen. Bij onze presentatie tijdens ELI 2009 in januari was onze insteek met Xplora voor de bezoekers nog erg vergaand.

In deze presentatie worden een aantal goede voorbeelden van de creatie van leeromgevingen getoond. De kern van de presentatie is dat het ontwerp van de ruimte moet aansluiten bij de behoefte van de gebruikers. Een open deur voor ons, maar in Amerika blijkbaar nog steeds een spectaculair uitgangspunt bij de vormgeving van de leeromgeving. De getoonde voorbeelden komen al aardig in de buurt van Xplora-achtige omgevingen, waarbij zelfs de bibliotheek onderdeel is van een grotere leeromgeving. Bijna altijd zijn deze omgevingen totstandgekomen op initiatief van bibliotheek of it-department, vrijwel nooit vanuit faculty.

Mijn conclusie is dat het er op lijkt dat er instellingen zijn in de VS die traditionele beelden over onderwijs inruilen voor nieuwe inzichten en ook nog bereid zijn dit te vertalen in de leeromgeving.

Meer info:

www.uwlax.edu/edtech/mediasite/

www.jjorstad.blogspot.com

Geen opmerkingen: