woensdag 30 januari 2008

Staat dit ons te wachten ....... ?

Ja, dat krijg je dan als we ver van huis zijn en goede ideeen krijgen.
We gaan onszelf en Xplora verder (virtueel) doorontwikkelen.
Wellicht kom je Niette en Tsjak (voorlopige werknamen) binnekort wel tegen in deze gedaante .......

of als .....Het kan natuurlijk ook dat je Niette tegen komt als .....Maar waarschijnlijk past toch het beste .......


Ook Tsjak kan in verschillende identiteiten voorkomen .....

Misschien kom je zelfs Eky nog wel tegen anchter haar bureau .....Ook een klaslokaal en Xplora kan verschillende gedaanten aannemen, als we de studenten maar de ruimte bieden om helemal los te gaan met het vormgeven van hun eigen leeromgeving!4 opmerkingen:

Jan Snijders zei

Hmmmmmm .... best lastig om de vormgeving zo te maken dat tekst en foto's in alle omgevingen op de goede plaats blijven staan!
Heeft iemand een tip om dit goed te doen?

Eky Fioole zei

Is toch niet zo ingewikkeld! Maak even een tabelletje waar je de foto's en de tekst in hangt. Zo heb je probleemloos de controle over je layout. Helpt wel als je een basiskennis html hebt ;)Werkt ook zo binnen portfolio's.

Voor wat betreft de avatars... Ik ben er nog niet helemaal uit of ik ga voor een blonde avatar die 20 jaar jonger is met een ideale uitstraling, of toch maar voor de dinosaurus... (heeft ook zo z'n voordelen).

Het lijkt er wel op dat er veel presentaties zijn rond second life. Is het echt zo extreem en worden er ook koppelingen gelegd met pedagogiek, of blijft het toch nog hangen in techniek??? Kortom ik wil gewoon meer info!!!

Jan Snijders zei

Hoi Eky,

1) belachelijk dat je html kennis nodig hebt om iets fatsoenlijks te posten
2) als je mijn eerdere post "Virtual Worlds as Web 2.0 Learning Spaces" had gelezen, had je gezien dat het hier gewoon over leren en onderwijs gaat en niet over technologie (blijt volgens mij ook uit de andere bijdragen).

Gr. vanuit een weer iets warmer San Antonio ... vandaag richting Austin

Hanneke van Riel zei

Al met al lijken er in die virtuele wereld blijkbaar toch vooral mooie mensen rond te lopen, en meer vrouwen dan mannen.Of heeft dat toch met de selectie van degene die de foto's maakte te maken? Trouwens: na vandaag de inrichting van onze 'plaza', restaurant en grand café gezien te hebben zou ik zeggen dat daarin best enige gelijkenis zit met de plaatjes hier! Alleen de huge screens ontbreken nog!