donderdag 4 juni 2009

Gebruik WIKI in patients-centered-service course: Edineb 4-6-2009: 11.00

Presentatie Saint Joseph's University.

Course gericht op onderwijs aan mensen die ook in het werkveld (Mercy Wellness Centre) actief zijn. Het idee om de studenten in het Welness centre te alten werken kwam voort uit een voorbeld dat hij lerde van een andere prof in medicijnen. Deze verplichtte zijn studenten om voor de duur van hun studie een gezin (uit de arme wijken rond de universiteit) te 'adopteren' als aankomende arts, om zo te leren en te ervaren.
Het bedrijf (MWC) heeft ook een rol in het onderwijs. Helaas, door de firewalls van de Universiteit bleek het niet mogelijk de standaard omgeving (Bb) in te zetten [opmerkelijk !!!!].

Dus een Wiki werd in gezet: Daarbij ging het niet alleen om inhoudelijke kennis, maar nadrukkelijk ook om het verkrijgen van inzicht in de administratieve en financiƫle en juridische procesen die van toepassing waren.

Het doel was het vergaren en delen en verrijken van inzicht uit publicaties en onderzoeksresultaten en de toepssing daarvan voor MWC en de aptienten en clienten daarvan.

De studenten werden beoordeeld op hun bijdragen, getoonde inzicht (in hun reacties en bijdragen) en hun vaardigheid in het vertalen van wetenschappelijk inzicht in concrete toepassingen.

Een van de dingen die ze nadrukklijk leerde: hoe beter de bijdrage van de student hoe beter ook de kwaliteit van de reacties en aanvulling daarop.

Resultaten: De wiki verbeterde:
- enhanced communication
- de samenwerking tussen de studenten, de universiteit en MWC Staff
- inzicht van studenten in beschikaar onderzoek en het nut en de bruikbaarheid daarvan
- de studenten hebben ook meer geleerd (in termen van de klassieke kennisgerichte benadering)
Nog niet is uitgezocht hoe het nu zit met de sociale interactie, wie zijn de dominate bijdragers en dergelijke.

Mijn conclusie:
Bevestigt wat we al wisten. Een wiki is een goedc instroument om in te zetten binne het leerproces van studenten. Ook wij doen dat nog te weinig.

Geen opmerkingen: